Masaüstü Bilgisayar Açılmıyor Ekran Gelmiyor sorunu sık yaşanan bir sorundur. Bir bilgisayarın “açılmamasının” en bilinen arızalarından biri, Bilgisayarın açıldığı fakat ekranın gelmediği durumlardır. Bilgisayar kasasında ışıklar görüyorsunuz, muhtemelen fanların içeride döndüğünü duyuyorsunuz, ancak ekranınızda hiçbir şey görünmüyor. Şimdi size bu durumun kaynaklandığı 10 farklı durumdan söz edeceğiz.

Tel: 0216 370 7818

Masaüstü Bilgisayar Açılmıyor Ekran Gelmiyor

  • Monitörünüzü test edin. Bilgisayarınızın geri kalanıyla daha karmaşık ve zaman alan sorun giderme işlemlerine başlamadan önce, monitörünüzün düzgün çalıştığından emin olun. Bilgisayarınızla bağlantısı kesilmiş monitörün ardından açıp kapatın. Ekranda herhangi bir tür tanı bilgisi gösterilirse, ekranın açık olduğunu ve içeriği görüntüleyebildiğini anlamına gelmektedir. .
  • Bilgisayarınızın tamamen yeniden başlatıldığını ve tamamen kapalı durumdan açıldığına emin olun. Bir bilgisayar, aslında Windows’ta Bekleme / Uyku veya Hazırda Bekleme güç tasarrufu modundan devam ederken sorun yaşıyorsa “açık değil” görünebilir.
  • Eğer şanslıysanız , sesli uyarı kodu verir. Bir sesli uyarı kodu , bilgisayarınızın kapanmasının nedenini tam olarak nerede arayacağınız konusunda size çok iyi bir fikir verecektir.
  • Biosu temizleyin. Ana kartınızdaki Biosu sıfırlayın. Bir BIOS yanlış yapılandırması, bilgisayarınızın tam anlamıyla başlamamasının nedeni olabilir.
  • Güç kaynağından oluşan sorunlardan da bilgisayarınız açılmayabilir. Bu tarz sorunlarda ise güç kaynağınızı değiştiriniz.

Bilgisayarınızın içinde mümkün olan her şeyi çıkartıp tekrar takın. Çıkartıp takma eski bir yöntem gibi görünebilir ama çoğu zaman inanılmaz şekilde işe yarayabilir. Aşağıdaki bileşenleri yeniden yerleştirmeyi deneyin ve ardından bilgisayarınızın ekranda bir şey gösterip göstermediğini test edin:

  1. Tüm dahili veri ve güç kablolarını yeniden yerleştirin
  2. Bellek modüllerini yeniden yerleştirin
  3. Tüm genişletme kartlarını yeniden yerleştirin
  • İşlemcide de çıkartıp takma işlemini gerçekleştirin. Bunu sadece bilginiz varsa yapın, yoksa işlemcinin bacaklarından bir tanesini kırsanız, işlemci çöp olur.
  • Bilgisayarınızda kısa devre olup olmadığını kontrol ettirin. Bunu ancak firmamız gibi profesyonel firmalar test edebilir. Evde bununla alakalı herhangi bir ölçüm aleti yoktur.
  • Güç kaynağınızı test edin. Bilgisayarınızın fanlarının ve ışıklarının çalışıyor olması, güç kaynağının düzgün çalıştığı anlamına gelmez. Power supply, diğer herhangi bir donanımdan daha fazla soruna neden olmaktadır ve genellikle bir bilgisayarın bileşenlerinin aralıklı olarak çalışmasının nedenidir. Power supply test eden programlarla test edin, test geçemezse mutlaka hemen değiştirin.
  • Bilgisayarınızdaki her bir temel donanımı, hangi donanım parçasının hatalı olabileceğini belirlemek için, çalıştığını bildiğiniz özdeş veya eşdeğer bir yedek donanımla, her seferinde bir bileşenle değiştirin. Her donanım değişiminden sonra hangi bileşenin hatalı olduğunu belirlemek için test edin.

     

İletişim bilgilerimiz için lütfen tıklayınız. 

.